Elementært kære Watson – vi bytter da bare!

Der er tilsyneladende mange i vores lille land, som synes, at det må være en sand svir at være arbejdsløs, at kunne dovne på sofaen og bare nasse på alle de, der knokler og står tidligt op om morgenen og smører madpakker.

De arbejdsløse, derimod, synes det er et sandt helvede, får stress, bliver depressive, mister modet og for nogle går det jo desværre så galt, at de må gå fra hus og hjem.

Margrethe Vestager har opgivet at løse problemet – ”sådan må det jo være”,  men hermed årets ide til en holdbar løsning, så vi alle kan komme videre, samtidig med at vi alle sammen kan få det bedre,

Den foreslåede løsning skal også ses i lyset af, at på grund af de kommende teknologiske landvindinger, så vil der ikke fremover blive flere jobs, da mennesker i høj grad vil blive erstattet af robotter. Da der traditionelt ikke er større interesse for deltidsjobs, så er løsningen til en fair fordeling:

Indfør tvungen jobrotation, således at alle lønmodtagere (også politikere)  SKAL have en 1 års ledighedsperiode på dagpenge hvert 5 år!

Det vil medføre:

At de hårdtarbejdende danskere vil få et nødvendigt pusterum, hvor de kan ”dovne på sofaen”. At de ledige kan få lov at få arbejde til  normal løn, og kan få styr på deres liv. At beskæftigelsesproblematikken er løst – og alle vil få glæde af det. Det er en fair og rimelig løsning, hvor alle bærer byrderne og ingen går glip af sofa fornøjelsen. Virksomhederne vil altid have friske og glade medarbejdere. Det bliver ikke dyrere for samfundet. Vi sparer efteruddannelse, for alle har en arbejdscyklus, der sikrer opdateret arbejdskraft. Diskussionerne om dagpengestørrelsen er væk, nu hvor alle kan få fornøjelsen hvert 5 år. Administrationsomkostninger for jobcentre, a-kasser og aktivering bliver minimale.

Selve indkaldelse til den tvungne ledighedsperiode kan ske let og nemt via mail og baseret på CPR nr. – f.eks. i forbindelse med forskudsopgørelsen, så der er et par måneder at forberede sig og gøre sofaen klar…:o) Når så året er gået, så melder man sig til det lokale jobcenter og bliver tildelt et passende job.

Eftersom en stor del af befolkningen mener, at dagpengebeløbet er særdeles generøst, så kan der jo ikke være nogen, der har noget imod selv at bytte deres normale løn ud i et års tid med dagpenge, hvor de så selv til gengæld kan nyde livet og dovne på sofaen.

Elementært !